1
SAZAN BALIKLARI TEMİZLENİP, KAFA, KUYRUK VE ORTA BÖLÜMÜ 3'E BÖLÜNÜP YIKANARAK COOK ALİMİNYUM FOLYO İÇERİSİNDE BUZDOLABINDA DİNLENDİRİLİR. 2 ORTA BOY SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYARAK 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ VE 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN İLE KAVRULUR. KAVRULAN SOĞANLARIN ÜZERİNE 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA EKLEYEREK KAVURMA İŞLEMİ 2 DAKİKA DAHA SÜRDÜRÜLÜR. KAVRULAN SOĞANLARIN ÜZERİNE 4 SU BARDAĞI ILIK SU EKLEYİP 3 - 4 DAKİKA DAHA KAYNATARAK BALIKLAR DA ÜZERİNE EKLENİR. BALIKLARDA EKLENDİKTEN YAKLAŞIK 10 DAKİKA SONRA DA TENCERENİN İÇERİSİNE 1 LİMON SUYU EKLENİR. 4 - 5 ADET DE FESLEĞEN YAPRAĞI EKLEDİKTEN SONRA ORTA ATEŞTE 15 DAKİKA DAHA PİŞİRDİKTEN SONRA SERVİSE HAZIR.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
278.57 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
82.06 g |
124% |
Sodyum |
34.5 mg |
1% |
Toplam Karbonhidrat |
4.4 g |
1% |
Diyet Lifi |
1.67 mg |
6% |
Protein |
27.22 g |
54% |
Kalsiyum |
37.33 mg |
4% |
Demir |
0.63 mg |
4% |
A Vitamini |
166.67 IU |
3% |
E Vitamini |
3.47 mg |
12% |
K Vitamini |
0.01 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.