# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Mısır Yağı | 4 Çorba Kaşığı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Portakal Suyu | 0.5 Adet |
5 | Tavuk Gögüs | 600 Gram |
6 | Kırmızı Biber | 1 Adet |
7 | Taze Soğan | 1 Demet |
8 | Zencefil Taze | 20 Gram |
9 | Çiçek Balı | 3 Çorba Kaşığı |
10 | Portakal Likörü | 3 Çorba Kaşığı |
11 | Tavuk Suyu | 1.5 Su Bardağı |
12 | Mısır Nişastası | 1 Çorba Kaşığı |
13 | Soya Sos | 3 Çorba Kaşığı |
14 | Yer Fıstığı | 100 Gram |
15 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı: İlk önce tavuğumuzu bir kabın içine koyalım. Sonra sıra ile soya sosunu, portakal suyunu, ince doğranmış zencefili, iri doğranmış taze soğanları, köriyi, balı, 5 adet ikiye bölünmüş çeri domatesleri, portakal likörü, elma sirkesi koyup karıştırın. Tavada yağ kızana kadar tavukları sosun içinde bekletin.
Yağ kızdıktan sonra tavuğumuzun sosunu süzüp tavuklu karışımı yağın içine koyup karıştırıp biraz kavurun, tuz ile karabiber ilave edip bir iki kez karıştırın. COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serilmiş tepsiye bu karışımı döküp 15 dakika fırında pişirin.
Tavuklar fırında pişerken, tencerenin içine sıvı yağ koyup kızdırın. Uzun olarak kestiğimiz kırmızı biberleri de koyup soteleyin. Tavuk suyu ekleyin, fırından çıkardığınız tavukları da içine ekleyip karıştırın. Nişastanın içine biraz tavuk suyu koyup karıştırın ve karışımın içine dökün biraz daha çevirip ocaktan alın.
Servis: Servis tabağına koyun. Önceden kavrulmuş fıstıkları üstüne serpip kenarlarını portakal dilimleri ile süsleyin. Afiyet Olsun.
Kalori | 568.98 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 37.51 g | 57% |
Kolestrol | 0.01 mg | 0% |
Sodyum | 917.17 mg | 38% |
Toplam Karbonhidrat | 16.29 g | 5% |
Diyet Lifi | 2.44 mg | 8% |
Protein | 23.37 g | 47% |
Kalsiyum | 36.77 mg | 4% |
Demir | 1.98 mg | 11% |
Potasyum | 219.36 mg | 6% |
A Vitamini | 114.16 IU | 2% |
B3 Vitamini | 0.04 mg | 0% |
B6 Vitamini | 0.34 mg | 17% |
E Vitamini | 4.57 mg | 15% |
K Vitamini | 1.37 µg | 0% |