Çin Salatası - COOK Tüketici Ürünleri

Çin Salatası

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2794 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 2 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
3 Dereotu 0.5 Demet
4 Maydanoz 0.5 Demet
5 Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
6 Basmati Pirinç 2 Su Bardağı
7 Su 3 Su Bardağı
8 Nar Ekşisi 1 Çorba Kaşığı
9 Bezelye 1 Su Bardağı
10 Mısır 1 Su Bardağı
11 Havuç 3 Adet
12 Taze Soğan 4 Dal
13 Kornison Tursu 5 Adet
14 Cook Buzdolabı Poşeti Küçük Boy 2 Adet

Yapım Aşamaları

1

2 bardak pirinci, 3 bardak suyla, pilav gibi pişirin (bu fotodaki baldo pirinç ama basmati pirinçle daha güzel bir görüntü elde ediliyor), iyice soğutun. Lapa bir kıvam olmaması için kullanılacak tüm malzemelerin sıcaklığının birbirine yakın/aynı olması çok önemlidir. Mevsiminde Cook Buzdolabı Poşetiyle dondurucuya koyduğumuz mısır ve bezelyeyi pirince ekleyin. Doğranmış kornişon turşuyu, kıyılmış maydanoz ve dereotunu karışıma ilave edin. (Arzu ederseniz) havuçları haşlayıp soğutun, küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin. Kornişon turşu tuzlu olduğundan, tuz miktarını damak tadınıza göre kontrollü atmanızı öneririm. Ben salata gibi yemekten ziyade, renkliliğinden dolayı, etin yanında garnitür olarak görmeyi daha çok seviyorum.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 349.27 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 4.5 g 7%
Katı Yağ 0.79 g 4%
Kolestrol 0.05 mg 0%
Sodyum 292.78 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 69.43 g 23%
Diyet Lifi 0.75 mg 3%
Protein 6.2 g 12%
Kalsiyum 17.91 mg 2%
Demir 0.71 mg 4%
Potasyum 242.25 mg 7%
A Vitamini 7550.05 IU 151%
B1 Vitamini 0.03 mg 2%
B2 Vitamini 0.02 mg 1%
B3 Vitamini 0.46 mg 2%
B6 Vitamini 1.68 mg 84%
E Vitamini 0.97 mg 3%
K Vitamini 435.67 µg 1%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.