1
2 bardak pirinci, 3 bardak suyla, pilav gibi pişirin (bu fotodaki baldo pirinç ama basmati pirinçle daha güzel bir görüntü elde ediliyor), iyice soğutun. Lapa bir kıvam olmaması için kullanılacak tüm malzemelerin sıcaklığının birbirine yakın/aynı olması çok önemlidir. Mevsiminde Cook Buzdolabı Poşetiyle dondurucuya koyduğumuz mısır ve bezelyeyi pirince ekleyin. Doğranmış kornişon turşuyu, kıyılmış maydanoz ve dereotunu karışıma ilave edin. (Arzu ederseniz) havuçları haşlayıp soğutun, küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin. Kornişon turşu tuzlu olduğundan, tuz miktarını damak tadınıza göre kontrollü atmanızı öneririm.
Ben salata gibi yemekten ziyade, renkliliğinden dolayı, etin yanında garnitür olarak görmeyi daha çok seviyorum.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
349.27 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
4.5 g |
7% |
Katı Yağ |
0.79 g |
4% |
Kolestrol |
0.05 mg |
0% |
Sodyum |
292.78 mg |
12% |
Toplam Karbonhidrat |
69.43 g |
23% |
Diyet Lifi |
0.75 mg |
3% |
Protein |
6.2 g |
12% |
Kalsiyum |
17.91 mg |
2% |
Demir |
0.71 mg |
4% |
Potasyum |
242.25 mg |
7% |
A Vitamini |
7550.05 IU |
151% |
B1 Vitamini |
0.03 mg |
2% |
B2 Vitamini |
0.02 mg |
1% |
B3 Vitamini |
0.46 mg |
2% |
B6 Vitamini |
1.68 mg |
84% |
E Vitamini |
0.97 mg |
3% |
K Vitamini |
435.67 µg |
1% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.