Çin Mantısı - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Çin Mantısı

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: LJin Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2396 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 20 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 250 Gram
2 Buğday Nişastası 250 Gram
3 Mısır Nişastası 8 Tatlı Kaşığı
4 Margarin 2 Yemek Kaşığı
5 Taze Soğan 1 Adet
6 Soya Filizi 1 Su Bardağı
7 Margarin 1 Yemek Kaşığı
8 Susam Yağı 1 Tatlı Kaşığı
9 Toz Şeker 1.5 Tatlı Kaşığı
10 Mısır Nişastası 1 Tatlı Kaşığı
11 Hardal 1 Tatlı Kaşığı
12 Soya Sos 2 Tatlı Kaşığı
13 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Çin Mantısı Hazırlanışı Önce taze soğanı temizleyip incecik doğrayın.Soya filizlerini yıkayıp ince ince kıyın.Karidesleri iri iri, yarım santim kalınlığında doğrayın.Tüm malzemeyi margarin, susam yağı, tuz, toz şeker, mısır nişastası, hardal ve soya sosu ile karıştırıp buzdolabına koyun.Öte yandan iki su bardağı suyu kaynatın.Hamur için un, buğday nişastası ve mısır nişastasını derin bir kaba koyup ortasına bir çukur açın.Bu çukura kaynamış suyu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın ve soğumaya bırakın.Daha sonra pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar elinizle iyice yoğurun.Şimdi de hamuru üzeri örtülü olarak 5-6 dakika dinlendirin.Sonra içine 2 yemek kaşığı yumuşamış margarini ekleyip 2-3 dakika daha yoğurun.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Her bir parçayı, üzerine 2-3 yemek kaşığı buğday nişastası serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle bastırarak bir çay tabağı büyüklüğüne getirin.Hamurların ortasına hazırladığınız sebzeli ve karidesli içten birer tatlı kaşığı koyun.Kapalı bir bohça şeklini vermek için hamuru dört kenardan ortaya doğra toplayın ve elinizle iyice birbirine yapıştırın.Bu torba şeklindeki mantıları hafifçe yağlanmış tel bir süzgeç veya demir bir kevgir üzerine koyup içi su dolu bir tencereye oturtun.Suyun buharında 12-15 dakika kadar pişirin.En sonunda haşlanan mantıları bir servis tabağına alıp üzerine soya sosu gezdirerek servise sunun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 599.06 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 11.48 g 17%
Katı Yağ 1.14 g 6%
Doymamış Yağ 1.12 g 11%
Sodyum 714.88 mg 30%
Toplam Karbonhidrat 79.67 g 27%
Diyet Lifi 1.45 mg 5%
Protein 16.5 g 33%
Kalsiyum 124.56 mg 12%
Demir 2.34 mg 13%
Potasyum 316.76 mg 9%
A Vitamini 482.83 IU 10%
B6 Vitamini 0.06 mg 3%
E Vitamini 0.87 mg 3%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.