1
Kabak, lahana ve havuçları jülyen (ince şeritler halinde) doğrayın. Doğradığınız sebzeleri mümkünse fındık yağı ile soteyin. Karışıma soya sos ve sarımsak tozu ekleyip karıştırın
Yufkaların üzerine orta boy bir pasta tabağı koyarak yuvarlak şekilde kesin.
Yuvarlak yufkaların kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sürün ve bir ucuna, ortalayarak hazırladığınız iç malzemeyi bolca ekleyin ve her iki tarafta kalan yufkaları harcın üzerine kapatarak rulo şeklinde sarın. Bol yağda kızarttıktan sonra sıcak olarak soya sos eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun :)))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
206.35 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
0.48 g |
1% |
Kolestrol |
0.25 mg |
0% |
Sodyum |
558.3 mg |
23% |
Toplam Karbonhidrat |
27.87 g |
9% |
Diyet Lifi |
1.01 mg |
3% |
Protein |
11.44 g |
23% |
Kalsiyum |
11.65 mg |
1% |
Demir |
0.89 mg |
5% |
Potasyum |
397.25 mg |
11% |
A Vitamini |
6250 IU |
125% |
B1 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
B2 Vitamini |
0.04 mg |
2% |
B3 Vitamini |
0.83 mg |
4% |
B6 Vitamini |
5.44 mg |
272% |
E Vitamini |
1.83 mg |
6% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.