# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 1.5 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 0.5 Çay Kaşığı |
3 | Toz Şeker | 0.5 Su Bardağı |
4 | Pudra Şekeri | 0.5 Su Bardağı |
5 | Tereyağ | 3.5 Çorba Kaşığı |
6 | Tereyağ | 125 Gram |
7 | Çilek | 500 Gram |
8 | Yumurta | 1 Adet |
9 | Yumurta | 6 Adet |
10 | Vanilya | 1 Paket |
11 | Mısır Nişastası | 1 Çay Bardağı |
12 | Pastörize Süt | 2 Su Bardağı |
13 | Toz Jöle | 1 Paket |
14 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Tartolet hamurunun hazırlanışı : Önce un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Daha sonra küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ekleyerek, robotu fasılalı aralıklarla çalıştırıp, karıştırın. Hamur birbirine yapışmayıp, minik bezelyeler kıvamında olacaktır. En son 1 yumurta sarısını da ekleyip biraz daha karıştırın. Daha sonra hamuru alıp hızlıca birbirine yapıştırıp, yoğurun ve gıdaya temas edeceğinden COOK Polietilen streç film ile kaplayıp, buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru buzdolabından aldıktan sonra, unladığınız mutfak tezgahı üzerinde elle yoğurun. Mini tartolet kalıplarını yağlayıp unladıktan sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdane ile kalıpların çapına uyacak şekilde merdane ile açın. Hamuru yağladığınız kalıpların içine yerleştirip, kenara sarkan kısımlarını koparın. İçine bir çatal yardımıyla delikler açarak, 150 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Kremasının hazırlanışı : Pişirme tencerenizde yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve şekeri mikserle çırpın. Hızlıca çırpmaya devam ederken daha önceden kaynattığınız sütün önce 1/4 'ünü, ekleyin, çırpmaya devam edin. Daha sonra yine çırpmaya devam ederken, sütün geri kalanını da yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Kaynadıktan sonra tencerenin altını kapatıp, vanilya ve tereyağını ekleyip kaşıkla karıştırın ve üzerine , kremanın katılaşmaması, kaymak tutmaması için polietilen streç film ile kaplayarak, soğumaya bırakın.
Daha önceden pişirip, ılıttığınız tartoletlerin içine hazırladığınız kremayı sürüp, üzerine ince ince dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Her bir tartoletin üzerine, tarifine göre hazırlanmış, çilekli toz jöle döküp soğuması için buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra çilekli tartoletleriniz servis için sunuma hazırdır. Afiyet olsun :))
Kalori | 724.28 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 11.54 g | 17% |
Katı Yağ | 5.49 g | 27% |
Kolestrol | 16.96 mg | 6% |
Sodyum | 315.45 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 106.64 g | 36% |
Diyet Lifi | 1 mg | 3% |
Protein | 14.72 g | 29% |
Kalsiyum | 63.44 mg | 6% |
Demir | 1.27 mg | 7% |
Potasyum | 215.55 mg | 6% |
A Vitamini | 322.08 IU | 6% |
E Vitamini | 0.26 mg | 1% |