1
Kivileri soyup, enlemesine 1 cm. eninde dilimleyin. Diğer tarafta, bir tencerede 180 gr. bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tahta çubukları geçirebilmek için, kivi dilimlerinin altına keskin bir bıçak yardımıyla, dikkatlice, çok derine inmeden minik çizikler atın. Çubukları bu çiziklerden içeri batırın (ben bu çubukları balsa ağacı levhasından kestim) ve kivi dilimlerini, sadece yarısını kaplayacak şekilde erimiş çikolataya batırıp, COOK Yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize dikkatlice yerleştirin.
Çikolata biraz ılındıktan sonra meyveleri dizdiğiniz tepsiyi buzdolabında tercihan 2 saat kadar soğutun. Daha sonra kivi çubuklarını, büyük bir greyfurta saplayarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
184.79 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
9.64 g |
15% |
Sodyum |
1.88 mg |
0% |
Toplam Karbonhidrat |
22.71 g |
8% |
Protein |
3.3 g |
7% |
Kalsiyum |
21.25 mg |
2% |
Demir |
0.19 mg |
1% |
Potasyum |
195 mg |
6% |
A Vitamini |
54.38 IU |
1% |
E Vitamini |
0.94 mg |
3% |
K Vitamini |
25.19 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.