Çikolata Zarfında Portakal Ve Çilekler - COOK Tüketici Ürünleri

Çikolata Zarfında Portakal Ve Çilekler

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Atıştırmalık
  • Kalori: 2811 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Toz Şeker 2 Su Bardağı
2 Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
3 Beyaz Çikolata 80 Gram
4 Bitter Çikolata 80 Gram
5 Çilek 500 Gram
6 Portakal 2 Adet
7 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Önce 2 adet portakalı yarım cm. genişliğinde dilimledikten sonra dilimleri tekrar ortadan ikiye bölüp yarım daire şeklinde kesin. Kesilen portakal dilimlerini, kabuk acılarının çıkması açısından, bir tencerede bol su ile 10 dakika kadar kaynatıp suyunu dökün. Daha sonra tekrar tencerede 2 su bardağı su ile 2 su bardağı toz şekeri kaynatın. Şerbet kıvamına geldiği zaman portakal dilimlerini şerbetin içine atıp ağdalaşma kıvamına gelene kadar kaynatın ve yarım limon suyu ekleyip karıştırın. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Kaynayan portakal dilimleri biraz ılındıktan sonra delikli kepçe şerbetin içinden alıp, fırın ızgarasının üzerinde kurumaya alın. Dilimleri, 1 gece bu ızgaranın üzerinde kurutun. Ertesi gün, bir tencerede 80 gr. bitter çikolata ve 80 gr. beyaz çikolatayı benmari usulü erittikten sonra, kurutulmuş portakal dilimlerini, sadece yarısını kaplayacak şekilde erimiş çikolataya batırıp, COOK Yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize dikkatlice yerleştirin. Diğer tarafta yıkayıp, suyunu iyice süzdüğünüz çileklerin de yarısına gelecek şekilde erimiş çikolataya batırıp, yağlı kağıda dizin. Çikolata biraz ılındıktan sonra tüm meyveleri dizdiğiniz tepsiyi buzdolabında tercihan 2 saat kadar soğutup, servis yapın. Afiyet olsun :))

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 468.50 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 9.91 g 15%
Sodyum 0.67 mg 0%
Toplam Karbonhidrat 98.49 g 33%
Protein 11.41 g 23%
Kalsiyum 0.67 mg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.