# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 2.5 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 0.75 Çay Kaşığı |
3 | Esmer Şeker | 1 Su Bardağı |
4 | Karbonat | 1 Çay Kaşığı |
5 | Tereyağ | 120 Gram |
6 | Yumurta | 2 Adet |
7 | Kabartma Tozu | 1 Çay Kaşığı |
8 | Damla Çikolata | 2 Su Bardağı |
9 | Vanilya | 2.5 Çay Kaşığı |
10 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Kurabiyenin harcı için: Esmer şekerin yarısını, oda sıcaklığında hafif erimiş tereyağını, iki yumurtayı ve vanilyayı bir kapta esmer şeker eriyene kadar karıştırın. Diğer bir kaba unu eleyerek koyun. Unu elemeniz hem unun top top olmasını engelleyerek kurabiye hamurunun iyi yoğrulmasını, hem de kurabiyelerin iyi kabarmasını sağlayacaktır. Unu eledikten sonra kabartma tozunu da eleyerek unun üzerine ekleyin ve daha sonra içine çikolata parçalarını ekleyin. Hazırladığınız harcı da un, kabartma tozu ve çikolata olan kaba boşaltın. Bir eldiven yardımıyla hazırladığınız kurabiye karışımını yoğurun.
Pişirme ve Servis: COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı’nı fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine kurabiyelerinizi dilediğiniz büyüklükte ve şekilde ayırarak tepsinize dizin. Karışımızın içinde tereyağı olduğu ve pişerken kurabiyeler yayılarak genişleyeceği için tepsiye dizerken aralarında mesafe olmasına dikkat edin. Dizdikten sonra 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriniz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri de ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalori | 823.82 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 22.5 g | 34% |
Katı Yağ | 10.93 g | 55% |
Kolestrol | 21.2 mg | 7% |
Sodyum | 450.19 mg | 19% |
Toplam Karbonhidrat | 87.05 g | 29% |
Diyet Lifi | 2.53 mg | 8% |
Protein | 15.4 g | 31% |
Kalsiyum | 113.47 mg | 11% |
Demir | 4.73 mg | 26% |
Potasyum | 500.16 mg | 14% |
A Vitamini | 339.6 IU | 7% |
E Vitamini | 0.52 mg | 2% |
K Vitamini | 0.11 µg | 0% |