# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 280 Gram |
2 | Sofra Tuzu | 0.25 Çay Kaşığı |
3 | Toz Şeker | 1.5 Su Bardağı |
4 | Kakao | 65 Gram |
5 | Tereyağ | 240 Gram |
6 | Ceviz | 0.5 Su Bardağı |
7 | Yumurta | 2 Adet |
8 | Kabartma Tozu | 10 Gram |
9 | Damla Çikolata | 2 Su Bardağı |
10 | Vanilya | 2 Paket |
11 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı Un,kakao,tuz ve kabartma tozunu bir kapta iyice karıştıralım.
Hazırlanışı (devam) Ayrı bir kapta tereyağ,şeker,vanilin ve yumurtaları mikserle iyice karışana kadar çırpalım ve içine unlu karışımı ilave edelim.
Hazırlanışı (devam) Mikserin düşük hızı veya bir çırpıcı yardımı ile iyice bütünleşene kadar karıştıralım.
Hazırlanışı (devam) Daha sonra çikolata damlalarını koyalım ve kaşıkla karıştıralım.
Hazırlanışı (devam) COOK Yağlı Pişirme Kağıdı üzerine karışımı dökelim üzerini düzeltelim, yağlı kağıtla üzerini kapatalım ve buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Hazırlanışı (devam) Dinlenen hamurumuzu baklava büyüklüğünde kare kare keselim (Ceviz büyüklüğünde olcak) Ve karelerimiz yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Fırında bu hamurlar pişerken özelliğinden dolayı yayılacak.
Hazırlanışı (devam) İçinin daha ıslak kalmasını istiyorsak esmer şeker kullanalım mümkünse.
Pişirme Önceden ısıttığımız 170 derece fırına vererek 8-10 dakika pişirelim.
Servis Fırından çıkarttıktan sonra tepside 5-10 dakika ılıtalım. Tel ızgaraya dizerek soğutalım.
Kalori | 1485.98 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 59.18 g | 90% |
Katı Yağ | 26.68 g | 133% |
Kolestrol | 63.6 mg | 21% |
Sodyum | 615.19 mg | 26% |
Toplam Karbonhidrat | 159.31 g | 53% |
Diyet Lifi | 5.8 mg | 19% |
Protein | 27.2 g | 54% |
Kalsiyum | 75.56 mg | 8% |
Demir | 2.92 mg | 16% |
Potasyum | 385.19 mg | 11% |
A Vitamini | 1018.8 IU | 20% |
E Vitamini | 1.26 mg | 4% |
K Vitamini | 0.16 µg | 0% |