Çerkez Tavuğu - COOK Tüketici Ürünleri

Çerkez Tavuğu

  • Kaç Kişilik: 10
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3058 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Tutam
2 Karabiber 1 Tutam
3 Bütün Tavuk 1 Paket
4 Bayat Ekmek 3 Dilim
5 Ceviz 2 Su Bardağı
6 Sarımsak 2 Diş

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: Tavuğu haşladıktan sonra suyunu bir kaba koyun. Tavukları kemiklerinden ayırıp didikleyin. 3 adet ekmek dilimini ıslatıp suyunu sıkın, 2 su bardağı ufalanmış cevizle karıştırın. Malzemelerin hepsini mutfak robotuna koyup, ayrılan tavuk suyunu da ilave edip kıvama getirin. Tuz ve karabiber ekleyin.

2

Servis: Servis tabağına alıp ceviz parçaları ile süsleyin. Arzu edilirse servis yapılmadan evvel tereyağı ve kırmızı biber, ocakta ateşin üstünde kızdırılıp, çerkez tavuğunun üstüne dökülür. Afiyet Olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 305.84 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 16.62 g 25%
Katı Yağ 2.8 g 14%
Doymamış Yağ 0.1 g 1%
Kolestrol 86.5 mg 29%
Sodyum 190.07 mg 8%
Toplam Karbonhidrat 8.66 g 3%
Diyet Lifi 0.03 mg 0%
Protein 26.02 g 52%
Kalsiyum 10.45 mg 1%
Demir 1.42 mg 8%
Potasyum 531.58 mg 15%
A Vitamini 1.12 IU 0%
B6 Vitamini 1.02 mg 51%
B12 Vitamini 0.01 µg 0%
E Vitamini 0.3 mg 1%
K Vitamini 0.58 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.