
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
| 2 | Karabiber | 1 Tutam |
| 3 | Bütün Tavuk | 1 Paket |
| 4 | Bayat Ekmek | 3 Dilim |
| 5 | Ceviz | 2 Su Bardağı |
| 6 | Sarımsak | 2 Diş |
Hazırlanışı: Tavuğu haşladıktan sonra suyunu bir kaba koyun. Tavukları kemiklerinden ayırıp didikleyin. 3 adet ekmek dilimini ıslatıp suyunu sıkın, 2 su bardağı ufalanmış cevizle karıştırın. Malzemelerin hepsini mutfak robotuna koyup, ayrılan tavuk suyunu da ilave edip kıvama getirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Servis: Servis tabağına alıp ceviz parçaları ile süsleyin. Arzu edilirse servis yapılmadan evvel tereyağı ve kırmızı biber, ocakta ateşin üstünde kızdırılıp, çerkez tavuğunun üstüne dökülür. Afiyet Olsun
| Kalori | 305.84 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 16.62 g | 25% |
| Katı Yağ | 2.8 g | 14% |
| Doymamış Yağ | 0.1 g | 1% |
| Kolestrol | 86.5 mg | 29% |
| Sodyum | 190.07 mg | 8% |
| Toplam Karbonhidrat | 8.66 g | 3% |
| Diyet Lifi | 0.03 mg | 0% |
| Protein | 26.02 g | 52% |
| Kalsiyum | 10.45 mg | 1% |
| Demir | 1.42 mg | 8% |
| Potasyum | 531.58 mg | 15% |
| A Vitamini | 1.12 IU | 0% |
| B6 Vitamini | 1.02 mg | 51% |
| B12 Vitamini | 0.01 µg | 0% |
| E Vitamini | 0.3 mg | 1% |
| K Vitamini | 0.58 µg | 0% |