Bursa Lokumu - COOK Tüketici Ürünleri

Bursa Lokumu

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 5230 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Su 1 Su Bardağı
2 Sıvı Yağ 1 Su Bardağı
3 Yumurta 2 Adet
4 Toz Şeker 1.5 Yemek Kaşığı
5 Sofra Tuzu 2 Tatlı Kaşığı
6 Yaş Maya (adet/küp) 1 Adet
7 Un 5 Su Bardağı

Yapım Aşamaları

1

Bursa Lokumu İlk olarak bütün bu malzemeden hamur yapıp üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.

2

Mayalanmaya bıraktığınız hamur iki katına çıktığında hamuru iki parçaya bölün. Bir parçayı yağlanmış zeminde ellerinizi yağlayarak yarım cm. kalınlığa gelene kadar büyütün.

3

İç malzeme için sos kullanacaksanız kaşık yardımı ile sosu her yerine sürüp sıkı bir rulo yapın.

4

Eğer klasik Bursa lokumu istiyorsanız bir çay kaşığı kadar yeni bahar, 1 çay kaşığı tarçın (arzuya bağlı) ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi hamurun her yerine serpip rulo yapın.

5

Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve kesik yerleri üste gelecek şekilde sıkıştırmadan tepsiye sıralayın.

6

Bir süre tepsi mayasının gelmesini bekleyip, üzerine 2 kaşık suyla karıştırdığınız yumurta sarılarını sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

7

Piştikten sonra üzerinin kurumaması için bir beze sarın. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1307.72 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 443.14 g 671%
Sodyum 1075.13 mg 45%
Toplam Karbonhidrat 29.26 g 10%
Protein 28.99 g 58%
Kalsiyum 6.87 mg 1%
Demir 0.31 mg 2%
Potasyum 102.09 mg 3%
E Vitamini 20.8 mg 69%
K Vitamini 0.03 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.