Bursa Helvası - COOK Tüketici Ürünleri

Bursa Helvası

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Atıştırmalık
  • Kalori: 9482 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 40 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Toz Şeker 1.5 Kilogram
2 Un 7 Çorba Kaşığı
3 Margarin 250 Gram
4 Dolmalık Fıstık 3 Adet
5 Yağlı İnek Sütü 1 Litre

Yapım Aşamaları

1

Bursa Helvası Süt ile toz şekeri kaynatın. Diğer bir kapta erittiğiniz margarine un ve fıstık ilave edin. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun ve kaynamış süte ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ilık olarak, üzerine tarçın veya antep fıstığı ezmesi serperek servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 2370.62 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 66.33 g 101%
Katı Yağ 9.5 g 48%
Doymamış Yağ 9.31 g 93%
Sodyum 715.63 mg 30%
Toplam Karbonhidrat 447 g 149%
Protein 18.66 g 37%
Kalsiyum 305.63 mg 31%
Demir 0.31 mg 2%
Potasyum 391.25 mg 11%
A Vitamini 2546.88 IU 51%
E Vitamini 5.63 mg 19%
K Vitamini 0.06 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.