1
Bursa Helvası Süt ile toz şekeri kaynatın. Diğer bir kapta erittiğiniz margarine un ve fıstık ilave edin. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun ve kaynamış süte ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ilık olarak, üzerine tarçın veya antep fıstığı ezmesi serperek servis yapın.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
2370.62 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
66.33 g |
101% |
Katı Yağ |
9.5 g |
48% |
Doymamış Yağ |
9.31 g |
93% |
Sodyum |
715.63 mg |
30% |
Toplam Karbonhidrat |
447 g |
149% |
Protein |
18.66 g |
37% |
Kalsiyum |
305.63 mg |
31% |
Demir |
0.31 mg |
2% |
Potasyum |
391.25 mg |
11% |
A Vitamini |
2546.88 IU |
51% |
E Vitamini |
5.63 mg |
19% |
K Vitamini |
0.06 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.