Bükme - COOK Tüketici Ürünleri

Bükme

  • Kaç Kişilik: 7
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 513 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 5 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Keçi Beyaz Peyniri 100 Gram
2 Sızma Zeytin Yağı 1 Çorba Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Çorba Kaşığı
4 Kekik 1 Çay Kaşığı
5 Su 1 Kilogram
6 Ispanak 1 Kilogram

Yapım Aşamaları

1

bükmenin hamuru aynı yufka hamuru onunyapılışı gibi hamurları aç ayrı birkapta ıspanakları dogra ve içine sotelenmiş veya rendelenmiş sogannı ve peyniri rendele baharatlarını at yagını at karıştır içi hazır yufka hamurunu aç içine koy yarısın sonra kapa sacda pişr çayla ye

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 73.37 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 2.55 g 4%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Kolestrol 0.29 mg 0%
Sodyum 723.32 mg 30%
Toplam Karbonhidrat 0.8 g 0%
Protein 8.74 g 17%
Kalsiyum 38.53 mg 4%
Demir 1.15 mg 6%
Potasyum 360.17 mg 10%
A Vitamini 1299.33 IU 26%
B2 Vitamini 0.12 mg 7%
B3 Vitamini 1 mg 5%
B5 Vitamini 0.14 mg 1%
B6 Vitamini 9.2 mg 460%
E Vitamini 1.74 mg 6%
K Vitamini 0.01 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.