Buğday Salatası - COOK Tüketici Ürünleri

Buğday Salatası

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1510 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Roka 2 Demet
2 Kurutulmuş Domates 6 Adet
3 Kurutulmuş İncir 6 Adet
4 Kiraz Domates 7 Adet
5 Buğday 1.5 Su Bardağı
6 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
7 Sızma Zeytin Yağı 3 Çorba Kaşığı
8 Balsamik Sirke 2 Çorba Kaşığı
9 Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
10 Nar Suyu 1 Çorba Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Buğday Salatası Büyük bir kabın içine rokaları bıçak yardımıyla değil elinizle gelişi güzel doğrayın (hemen ölmemesi için).

2

Ayrı bir kaba sos için limon suyu, nar suyu, balsamik sirkesi, zeytinyağı ve göz kararı tuzu ekleyip karıştırın.

3

Fırınınızın derecesini 180’e getirip ısınmaya bırakın. Fırın tepsisine kesilmiş olan yağlı kağıdı yerleştirin ve domatesleri ortadan kesip tepsiye koyun.

4

Üzerine zeytinyağı, kekik, pulbiber, nane, çok az kimyon ve yeteri kadar tuzu ekleyip önceden ısıtılmış fırına verin ve 6 dakika pişirin.

5

Kurutulmuş domatesleri ince şeritler halinde kesin. Salata tabağına öncelikle rokayı koyun üzerine buğdayları, kurutulmuş inciri ve kestiğiniz domatesleri ekleyin.

6

Fırından çıkardığınız domatesleri de üzerine koyup hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin. Sunuma hazır, afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 377.73 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 2.59 g 4%
Kolestrol 0.38 mg 0%
Sodyum 6.78 mg 0%
Toplam Karbonhidrat 52.93 g 18%
Diyet Lifi 1.65 mg 6%
Protein 18.48 g 37%
Kalsiyum 28.35 mg 3%
Demir 3.31 mg 18%
Potasyum 474.35 mg 14%
A Vitamini 1762.5 IU 35%
B1 Vitamini 0.43 mg 29%
B2 Vitamini 0.09 mg 5%
B3 Vitamini 1.31 mg 7%
B6 Vitamini 12 mg 600%
E Vitamini 2.25 mg 8%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.