# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Roka | 2 Demet |
2 | Kurutulmuş Domates | 6 Adet |
3 | Kurutulmuş İncir | 6 Adet |
4 | Kiraz Domates | 7 Adet |
5 | Buğday | 1.5 Su Bardağı |
6 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
7 | Sızma Zeytin Yağı | 3 Çorba Kaşığı |
8 | Balsamik Sirke | 2 Çorba Kaşığı |
9 | Limon Suyu | 1 Çorba Kaşığı |
10 | Nar Suyu | 1 Çorba Kaşığı |
Buğday Salatası Büyük bir kabın içine rokaları bıçak yardımıyla değil elinizle gelişi güzel doğrayın (hemen ölmemesi için).
Ayrı bir kaba sos için limon suyu, nar suyu, balsamik sirkesi, zeytinyağı ve göz kararı tuzu ekleyip karıştırın.
Fırınınızın derecesini 180’e getirip ısınmaya bırakın. Fırın tepsisine kesilmiş olan yağlı kağıdı yerleştirin ve domatesleri ortadan kesip tepsiye koyun.
Üzerine zeytinyağı, kekik, pulbiber, nane, çok az kimyon ve yeteri kadar tuzu ekleyip önceden ısıtılmış fırına verin ve 6 dakika pişirin.
Kurutulmuş domatesleri ince şeritler halinde kesin. Salata tabağına öncelikle rokayı koyun üzerine buğdayları, kurutulmuş inciri ve kestiğiniz domatesleri ekleyin.
Fırından çıkardığınız domatesleri de üzerine koyup hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin. Sunuma hazır, afiyet olsun.
Kalori | 377.73 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 2.59 g | 4% |
Kolestrol | 0.38 mg | 0% |
Sodyum | 6.78 mg | 0% |
Toplam Karbonhidrat | 52.93 g | 18% |
Diyet Lifi | 1.65 mg | 6% |
Protein | 18.48 g | 37% |
Kalsiyum | 28.35 mg | 3% |
Demir | 3.31 mg | 18% |
Potasyum | 474.35 mg | 14% |
A Vitamini | 1762.5 IU | 35% |
B1 Vitamini | 0.43 mg | 29% |
B2 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
B3 Vitamini | 1.31 mg | 7% |
B6 Vitamini | 12 mg | 600% |
E Vitamini | 2.25 mg | 8% |