Budapeşte - COOK Tüketici Ürünleri

Budapeşte

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: İsveçre Mutfağı
  • Öğün: Atıştırmalık
  • Kalori: 3412 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 25 dk / 20 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yumurta 4 Adet
2 Toz Şeker 1 Su Bardağı
3 Fındık 1 Su Bardağı
4 Un 1 Su Bardağı
5 Vanilya 1 Paket
6 Vanilinli Pasta Kreması 1 Paket
7 Portakal 1 Adet
8 Pudra Şekeri 1 Yemek Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Budapeşte Yumurta aklarını iyice çırpın. Yumurta akları köpük şeklini alınca, azar azar şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin. İnce öğütülmüş fındığı, unu ve vanilya şekerini yumurta-şeker karışımına ekleyin.

2

Hamuru tepsiye şeritler halinde yayın. Bunu yapmak için bir yağlı kağıda huni şeklini verip, hamuru içine koyun. Huninin ucunu kesip, hamuru şeritler halinde yayın. 20 dakika, 175 derecede pişirin.

3

Fırından çıkarıp, üstünü bir tepsiyle kapatıp, soğumasını bekleyin. Kremayı çırpın ve pişen hamurun üstüne yayıp, hamuru rulo yapın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Üstüne pudra şekeri serpin ve dilim portakal ekleyin (istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz). Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 853.12 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 16.32 g 25%
Sodyum 208.11 mg 9%
Toplam Karbonhidrat 79.75 g 27%
Protein 26.17 g 52%
Kalsiyum 10.02 mg 1%
Demir 0.13 mg 1%
Potasyum 205.6 mg 6%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.