# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yumurta | 4 Adet |
2 | Toz Şeker | 1 Su Bardağı |
3 | Fındık | 1 Su Bardağı |
4 | Un | 1 Su Bardağı |
5 | Vanilya | 1 Paket |
6 | Vanilinli Pasta Kreması | 1 Paket |
7 | Portakal | 1 Adet |
8 | Pudra Şekeri | 1 Yemek Kaşığı |
Budapeşte Yumurta aklarını iyice çırpın. Yumurta akları köpük şeklini alınca, azar azar şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin. İnce öğütülmüş fındığı, unu ve vanilya şekerini yumurta-şeker karışımına ekleyin.
Hamuru tepsiye şeritler halinde yayın. Bunu yapmak için bir yağlı kağıda huni şeklini verip, hamuru içine koyun. Huninin ucunu kesip, hamuru şeritler halinde yayın. 20 dakika, 175 derecede pişirin.
Fırından çıkarıp, üstünü bir tepsiyle kapatıp, soğumasını bekleyin. Kremayı çırpın ve pişen hamurun üstüne yayıp, hamuru rulo yapın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Üstüne pudra şekeri serpin ve dilim portakal ekleyin (istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz). Afiyet olsun.
Kalori | 853.12 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 16.32 g | 25% |
Sodyum | 208.11 mg | 9% |
Toplam Karbonhidrat | 79.75 g | 27% |
Protein | 26.17 g | 52% |
Kalsiyum | 10.02 mg | 1% |
Demir | 0.13 mg | 1% |
Potasyum | 205.6 mg | 6% |