1
Brokoliyi yıkayıp saplarının dibindeki odunumsu parçaları kesin. Saplarının uzun ya da geniş olanlarını ikiye bölün.
Kaynar su dolu bir tencereye brokoliyi koyup 5-6 dakika haşlayıp süzün.
Brokolileri alacak geniş bir tavada zeytinyağını ince doğranmış sarımsak ile kızdırın (sarımsakları esmerleşmesine izin vermeyin, tatları acılaşır). Brokoliyi ekleyin.
Orta ateşte sıcak yağla karışmaları için özenle çevirerek 5 dakika pişirin. Tuz, karabiber serpip arzuya göre soğuk veya sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
112.65 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
8.49 g |
13% |
Sodyum |
286.52 mg |
12% |
Toplam Karbonhidrat |
8.63 g |
3% |
Diyet Lifi |
0.08 mg |
0% |
Protein |
4.19 g |
8% |
Kalsiyum |
58.39 mg |
6% |
Demir |
1.2 mg |
7% |
Potasyum |
349.57 mg |
10% |
A Vitamini |
3002.35 IU |
60% |
B6 Vitamini |
0.25 mg |
13% |
E Vitamini |
1.15 mg |
4% |
K Vitamini |
1.64 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.