1
Brokoliyi buharda haşlayıp fırına dayanıklı bir kaba alın. Ayrı bir tencerede 2 kaşık tereyağ ile, unu kavurun. Rengi hafif döndüğünde, azar azar ve hızlıca karıştırarak sütü ekleyin. Biraz daha pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Hazırladığınız bu harcı, daha önceden haşladığınız brokolilerin üzerine dökün. En üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Arzu edilirse üzerine pul kırmızı biber ekin. 150 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun :))
Not: Aynı tarif karnıbahar ile de yapılabilir.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
172.93 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
10.36 g |
16% |
Katı Yağ |
1.14 g |
6% |
Kolestrol |
3.53 mg |
1% |
Sodyum |
296.98 mg |
12% |
Toplam Karbonhidrat |
10.5 g |
4% |
Protein |
8.52 g |
17% |
Kalsiyum |
264.17 mg |
26% |
Demir |
1.33 mg |
7% |
Potasyum |
516.99 mg |
15% |
A Vitamini |
3892.29 IU |
78% |
B6 Vitamini |
0.32 mg |
16% |
B12 Vitamini |
0.25 µg |
0% |
E Vitamini |
0.05 mg |
0% |
K Vitamini |
0.91 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.