# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sızma Zeytin Yağı | 4 Yemek Kaşığı |
2 | Parmesan Peyniri | 80 Gram |
3 | Un | 50 Gram |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Su | 400 Mililitre |
7 | Tereyağ | 50 Gram |
8 | Havuç | 2 Adet |
9 | Soğan | 1 Adet |
10 | Dana Kıymalık | 350 Gram |
11 | Pastörize Süt | 800 Mililitre |
12 | Muskat Cevizi | 50 Gram |
13 | Cook İle Dondurulmuş Domates Suyu | 4 Tablet |
14 | Lazanya | 250 Gram |
Beşamel Sosun Hazırlanması: Bir tavada tereyağını eritin ve un ekleyip topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak sıcak sütü koyun. Kaynamaya başlayınca tuz ve muskat cevizi ile tatlandırın.
Bolonez Sosun Hazırlanması: Tavada, doğranmış soğan, havuç ve kıymayı zeytinyağı ile kavurun. Domates suyunuzu ekleyin, tuz ve karabiber serpip 20 dakika pişirin.
Lazanyanın Pişirilmesi: Fırın tepsinizi yağlayın. Önce bir kepçe beşamel, sonra 4 yemek kaşığı bolonez sos ekleyip üzerine 2 adet lazanya yaprağı yerleştirin. Lazanya yapraklarının yüzeyini sos ile ortün ve her kata paylaştıracak şekilde parmesan peyniri serpin. Bu işlemi 5 kat elde edecek şekilde 4 kere tekrarlayın. Malzeme listesinde verdiğim 250 gr.lazanya 10 yaprağa eş değerdedir. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırına koyup 20 dakika pişirin. Sonra fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 578.97 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 26.75 g | 41% |
Katı Yağ | 3.59 g | 18% |
Kolestrol | 10.65 mg | 4% |
Sodyum | 411.43 mg | 17% |
Toplam Karbonhidrat | 50.52 g | 17% |
Diyet Lifi | 0.65 mg | 2% |
Protein | 30.51 g | 61% |
Kalsiyum | 203.14 mg | 20% |
Demir | 0.46 mg | 3% |
Potasyum | 341.11 mg | 10% |
A Vitamini | 6123.38 IU | 122% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.48 mg | 2% |
B6 Vitamini | 1.74 mg | 87% |
B12 Vitamini | 0.24 µg | 0% |
E Vitamini | 0.76 mg | 3% |
K Vitamini | 1.09 µg | 0% |