Böğürtlen Reçelli Sütlü İrmik Tatlısı - COOK Tüketici Ürünleri

Böğürtlen Reçelli Sütlü İrmik Tatlısı

  • Kaç Kişilik: 12
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 2902 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 10 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Toz Şeker 9 Çorba Kaşığı
2 Tarçın 2 Tatlı Kaşığı
3 Ceviz 2 Su Bardağı
4 Yarım Yağlı İnek Sütü 1 Kilogram
5 Toz İrmik 8 Çorba Kaşığı
6 Böğürtlen Reçeli 5 Çorba Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Yapılışı: 8 kaşık irmik 9 kaşık şeker ve 1 lt sütü bir tencereye koyuyoruz. tencereyi ocağa koyuyoruz. Normal ateşte koyduğumuz malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Karışım muhallebi kıvamına gelince altını kısıp 5 dk daha kaynatıyoruz. muhallebimizin altını kapatıp ısladığımız borcama muhallebinin yarısını döküyoruz. muhallebinin arasına ceviz ve tarçın koyuyoruz (ya da tarçın yerine damla çikolata) koyabilirsiniz. Geriye kalan muhallebiyide borcama döküyoruz. yaptıgımız tatlının en üstüne böğürtlen reçeli döküyoruz ve yayıyoruz. 1-2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra çilekle süsleyip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN :)

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 241.83 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 8.07 g 12%
Sodyum 41.33 mg 2%
Toplam Karbonhidrat 26.64 g 9%
Diyet Lifi 0.17 mg 1%
Protein 10.28 g 21%
Kalsiyum 101.75 mg 10%
Demir 0.08 mg 0%
Potasyum 126.67 mg 4%
A Vitamini 170.83 IU 3%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.