Biftek Rulosu - COOK Tüketici Ürünleri

Biftek Rulosu

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1127 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Tutam
2 Karabiber 1 Çay Kaşığı
3 Kimyon 1 Çay Kaşığı
4 Su 1 Su Bardağı
5 Dana Kıyma 250 Gram
6 Bezelye 1 Çay Kaşığı
7 Havuç 50 Gram
8 Soğan 1 Adet
9 Domates Salcası 1 Çorba Kaşığı
10 Margarin 1 Çorba Kaşığı
11 Biftek 6 Dilim
12 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
13 Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

İç Harcının Hazırlanışı: Soğanları ve havuçları rendeleyin. Tavaya margarini koyun ve eritin. Rendelemiş olduğunuz soğanı, havuçları, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra kıymayı ilave edip iyice karıştırın. Salça ve bezelyeleri de ilave ettikten sonra karışımı biraz kavurun ve kenara alın.

2

Hazırlanışı: Biftekleri açın iki tarafını da tuzlayın. Karışımı içerisine yerleştirin ve dolma sararmış gibi bütün biftekleri sarın.

3

Pişirme: Etlerin kendi suyuyla pişmesi için ilk önce COOK Yağlı Pişirme Kağıdı’na ve ısıya çabuk iletip daha hızlı pişmesi için ise COOK Alüminyum Folyo’ya sarıp tepsiye diziyoruz. Daha önceden ısıttığınız fırınınıza etlerinizi koyun ve 180°C de 30 dakika pişirin.

4

Servis: Biftek dolmalarını fırından çıkartın ortadan ikiye kesin ve servis edin. Afiyet olsun!

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 187.97 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 16.44 g 25%
Katı Yağ 0.25 g 1%
Doymamış Yağ 0.25 g 3%
Kolestrol 21.71 mg 7%
Sodyum 251.94 mg 10%
Toplam Karbonhidrat 1.71 g 1%
Diyet Lifi 0.08 mg 0%
Protein 9.56 g 19%
Kalsiyum 3.01 mg 0%
Demir 0.22 mg 1%
Potasyum 58.72 mg 2%
A Vitamini 1168.69 IU 23%
B1 Vitamini 0.01 mg 1%
B3 Vitamini 0.2 mg 1%
B6 Vitamini 1.37 mg 69%
E Vitamini 0.46 mg 2%
K Vitamini 0.68 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.