# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
2 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
3 | Kimyon | 1 Çay Kaşığı |
4 | Su | 1 Su Bardağı |
5 | Dana Kıyma | 250 Gram |
6 | Bezelye | 1 Çay Kaşığı |
7 | Havuç | 50 Gram |
8 | Soğan | 1 Adet |
9 | Domates Salcası | 1 Çorba Kaşığı |
10 | Margarin | 1 Çorba Kaşığı |
11 | Biftek | 6 Dilim |
12 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
13 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) | 1 Adet |
İç Harcının Hazırlanışı: Soğanları ve havuçları rendeleyin. Tavaya margarini koyun ve eritin. Rendelemiş olduğunuz soğanı, havuçları, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra kıymayı ilave edip iyice karıştırın. Salça ve bezelyeleri de ilave ettikten sonra karışımı biraz kavurun ve kenara alın.
Hazırlanışı: Biftekleri açın iki tarafını da tuzlayın. Karışımı içerisine yerleştirin ve dolma sararmış gibi bütün biftekleri sarın.
Pişirme: Etlerin kendi suyuyla pişmesi için ilk önce COOK Yağlı Pişirme Kağıdı’na ve ısıya çabuk iletip daha hızlı pişmesi için ise COOK Alüminyum Folyo’ya sarıp tepsiye diziyoruz. Daha önceden ısıttığınız fırınınıza etlerinizi koyun ve 180°C de 30 dakika pişirin.
Servis: Biftek dolmalarını fırından çıkartın ortadan ikiye kesin ve servis edin. Afiyet olsun!
Kalori | 187.97 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 16.44 g | 25% |
Katı Yağ | 0.25 g | 1% |
Doymamış Yağ | 0.25 g | 3% |
Kolestrol | 21.71 mg | 7% |
Sodyum | 251.94 mg | 10% |
Toplam Karbonhidrat | 1.71 g | 1% |
Diyet Lifi | 0.08 mg | 0% |
Protein | 9.56 g | 19% |
Kalsiyum | 3.01 mg | 0% |
Demir | 0.22 mg | 1% |
Potasyum | 58.72 mg | 2% |
A Vitamini | 1168.69 IU | 23% |
B1 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.2 mg | 1% |
B6 Vitamini | 1.37 mg | 69% |
E Vitamini | 0.46 mg | 2% |
K Vitamini | 0.68 µg | 0% |