Biberli Tavuk - COOK Tüketici Ürünleri

Biberli Tavuk

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: İtalyan Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2072 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 2 Yemek Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Maydanoz 3 Yemek Kaşığı
5 Beyaz Şarap 0.5 Çay Bardağı
6 Dolma Amerikan Biber 3 Adet
7 Sarımsak 2 Diş
8 Soğan 2 Adet
9 Tavuk But 800 Gram
10 Cook İle Dondurulmuş Domates Suyu 4 Tablet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: 3 adet dolmalık biberi alırken kırmızı, sarı ve yeşil renkli alırsanız tavuğunuzun hoş bir görünümü olur. Tavuğunuzun derisi var ise kesip atın. Biberleri yıkayın çekirdeklerini çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince doğrayın. Maydanozları kıyın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavukları alacak büyüklükteki tencereye koyun kızdırın. Soğanları kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavurduktan sonra bir tabağa alın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını daha ekleyip orta ateşte tavukları her iki yüzleri kahverengileşene kadar 10 dakika pişirin. Soğanları tekrar tencereye koyun, sarımsağı ilave edin.

2

Pişirme: Şarabı katın ve kapağını kapatarak yarısı buharlaşana kadar pişirin. Biberleri tencereye ekleyin yağı iyice çekmesini sağlayın. 4 tablet COOK ile Dondurulmuş domates suyunuzu veya 2 adet rendelenmiş domatesi, karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı biberler yumuşayana kadar 30 dakika pişirin. Maydanozu ekleyip servis yapın. Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 518.23 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 27.29 g 41%
Katı Yağ 0.02 g 0%
Kolestrol 0.32 mg 0%
Sodyum 334.59 mg 14%
Toplam Karbonhidrat 2.75 g 1%
Diyet Lifi 0.45 mg 2%
Protein 60 g 120%
Kalsiyum 22.43 mg 2%
Demir 1.64 mg 9%
Potasyum 446.64 mg 13%
A Vitamini 2072 IU 41%
B3 Vitamini 1.1 mg 6%
B6 Vitamini 10.06 mg 503%
E Vitamini 2.66 mg 9%
K Vitamini 124.74 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.