# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 2 Yemek Kaşığı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Maydanoz | 3 Yemek Kaşığı |
5 | Beyaz Şarap | 0.5 Çay Bardağı |
6 | Dolma Amerikan Biber | 3 Adet |
7 | Sarımsak | 2 Diş |
8 | Soğan | 2 Adet |
9 | Tavuk But | 800 Gram |
10 | Cook İle Dondurulmuş Domates Suyu | 4 Tablet |
Hazırlama: 3 adet dolmalık biberi alırken kırmızı, sarı ve yeşil renkli alırsanız tavuğunuzun hoş bir görünümü olur. Tavuğunuzun derisi var ise kesip atın. Biberleri yıkayın çekirdeklerini çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince doğrayın. Maydanozları kıyın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavukları alacak büyüklükteki tencereye koyun kızdırın. Soğanları kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavurduktan sonra bir tabağa alın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını daha ekleyip orta ateşte tavukları her iki yüzleri kahverengileşene kadar 10 dakika pişirin. Soğanları tekrar tencereye koyun, sarımsağı ilave edin.
Pişirme: Şarabı katın ve kapağını kapatarak yarısı buharlaşana kadar pişirin. Biberleri tencereye ekleyin yağı iyice çekmesini sağlayın. 4 tablet COOK ile Dondurulmuş domates suyunuzu veya 2 adet rendelenmiş domatesi, karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı biberler yumuşayana kadar 30 dakika pişirin. Maydanozu ekleyip servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 518.23 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 27.29 g | 41% |
Katı Yağ | 0.02 g | 0% |
Kolestrol | 0.32 mg | 0% |
Sodyum | 334.59 mg | 14% |
Toplam Karbonhidrat | 2.75 g | 1% |
Diyet Lifi | 0.45 mg | 2% |
Protein | 60 g | 120% |
Kalsiyum | 22.43 mg | 2% |
Demir | 1.64 mg | 9% |
Potasyum | 446.64 mg | 13% |
A Vitamini | 2072 IU | 41% |
B3 Vitamini | 1.1 mg | 6% |
B6 Vitamini | 10.06 mg | 503% |
E Vitamini | 2.66 mg | 9% |
K Vitamini | 124.74 µg | 0% |