
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
| 2 | Karabiber | 1 Tutam |
| 3 | Maydanoz | 0.5 Demet |
| 4 | Pul Kırmızıbiber | 1 Tutam |
| 5 | Tereyağ | 1.5 Yemek Kaşığı |
| 6 | Dana Kıyma | 400 Gram |
| 7 | Sarımsak | 4 Diş |
| 8 | Domates Püresi | 1 Su Bardağı |
| 9 | Lavaş Ekmeği | 4 Yaprak |
| 10 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
| 11 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Hazırlama: Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Orta yağlı dana kıymasını, sarımsakları, maydonoz, tuz ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Üzerini, gıda ile temas edeceğinden COOK Polietilen streç film ile kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Elinizi ayçiçek yağı ve su ile ıslatın. Etten ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük bezeler koparın ve şişe takarmış gibi şekil verin.
Pişirme: COOK yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaptığınız köfteleri dizin daha sonra biraz piştikten sonra çıkartıp lavaşlara sarın. Biraz daha ısıtın sonra çıkartıp kesip soslayın. Üzerine kullanacağınız Sosunu hazırlamak için: 1 su bardağı domates püresi, 1.5 yemek kaşığı tereyağ, biraz tuz, karabiber ve pulbiberi tavada karıştırınız. Kebabınızın yanına arzu ederseniz Meyhane Pilavı da yapabilirsiniz..... Afiyet olsun
| Kalori | 412.37 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 22.27 g | 34% |
| Katı Yağ | 1.32 g | 7% |
| Kolestrol | 3.98 mg | 1% |
| Sodyum | 346.09 mg | 14% |
| Toplam Karbonhidrat | 42.77 g | 14% |
| Diyet Lifi | 0.61 mg | 2% |
| Protein | 27.14 g | 54% |
| Kalsiyum | 29.24 mg | 3% |
| Demir | 0.91 mg | 5% |
| Potasyum | 39.95 mg | 1% |
| A Vitamini | 768.72 IU | 15% |
| B6 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
| E Vitamini | 0.14 mg | 0% |
| K Vitamini | 138.15 µg | 0% |