Beyti Kebap - COOK Tüketici Ürünleri

Beyti Kebap

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1649 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Tutam
2 Karabiber 1 Tutam
3 Maydanoz 0.5 Demet
4 Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
5 Tereyağ 1.5 Yemek Kaşığı
6 Dana Kıyma 400 Gram
7 Sarımsak 4 Diş
8 Domates Püresi 1 Su Bardağı
9 Lavaş Ekmeği 4 Yaprak
10 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
11 Cook Polietilen Streç Film 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Orta yağlı dana kıymasını, sarımsakları, maydonoz, tuz ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Üzerini, gıda ile temas edeceğinden COOK Polietilen streç film ile kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Elinizi ayçiçek yağı ve su ile ıslatın. Etten ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük bezeler koparın ve şişe takarmış gibi şekil verin.

2

Pişirme: COOK yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaptığınız köfteleri dizin daha sonra biraz piştikten sonra çıkartıp lavaşlara sarın. Biraz daha ısıtın sonra çıkartıp kesip soslayın. Üzerine kullanacağınız Sosunu hazırlamak için: 1 su bardağı domates püresi, 1.5 yemek kaşığı tereyağ, biraz tuz, karabiber ve pulbiberi tavada karıştırınız. Kebabınızın yanına arzu ederseniz Meyhane Pilavı da yapabilirsiniz..... Afiyet olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 412.37 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 22.27 g 34%
Katı Yağ 1.32 g 7%
Kolestrol 3.98 mg 1%
Sodyum 346.09 mg 14%
Toplam Karbonhidrat 42.77 g 14%
Diyet Lifi 0.61 mg 2%
Protein 27.14 g 54%
Kalsiyum 29.24 mg 3%
Demir 0.91 mg 5%
Potasyum 39.95 mg 1%
A Vitamini 768.72 IU 15%
B6 Vitamini 0.09 mg 5%
E Vitamini 0.14 mg 0%
K Vitamini 138.15 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.