1
Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra doğrayıp süzgece alıp suyunu süzelim. Tencerede sıvı yağda küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurup kıymayı ekleyip 1 dakika daha kavurup ıspanakları ekleyelim ve ıspanaklar diriliklerini kaybedene kadar kavurmaya devam edelim. Tuz, biber ekleyip ıspanakları ateşten alarak yağlanmış fırın kabına yayalım. Bir tavaya sıvı yağı koyup unu ekleyelim. Un hafifçe sararana kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyelim Sosu koyulaşana kadar pişirip ateşten alalım ve iyice ılıtalım. Yumurtayı sosa ekleyip çırparak karıştıralım. Sosu ıspanakların üzerine yayıp üzerine kaşar rendesi serpelim ve 220 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirelim. Fırından alıp ılıtarak servis yapalım.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
407.19 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
171.28 g |
260% |
Kolestrol |
0.4 mg |
0% |
Sodyum |
280.71 mg |
12% |
Toplam Karbonhidrat |
5.02 g |
2% |
Protein |
19.91 g |
40% |
Kalsiyum |
208.19 mg |
21% |
Demir |
1.25 mg |
7% |
Potasyum |
668.69 mg |
19% |
A Vitamini |
1902.33 IU |
38% |
B3 Vitamini |
1.4 mg |
7% |
B6 Vitamini |
12.86 mg |
643% |
B12 Vitamini |
0.23 µg |
0% |
E Vitamini |
9.89 mg |
33% |
K Vitamini |
0.83 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.