Beşamel Soslu Ispanak - COOK Tüketici Ürünleri

Beşamel Soslu Ispanak

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2483 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 20 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Taze Kaşar 2 Su Bardağı
2 Zeytin Yağı 1 Yemek Kaşığı
3 Tam Buğday Unu 2 Yemek Kaşığı
4 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
5 Tereyağ 50 Gram
6 Ispanak 1 Kilogram
7 Sarımsak 2 Diş
8 İnek Sütü 250 Mililitre
9 Kuru Soğan 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Ispanakların hazırlanması: ıspanağı yıkayıp iri iri doğrayınız. 1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın, 2 diş sarımsak, karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyap ile suyunu çekene kadar kavurun.

2

beşamel sosun hazırlanması: 250 ml.süt 50 gr.tereyap 2 yemek kaşığı un ile 1 çay kaşığı tuz ile beşamel sosu hazırlayın.

3

pişirme Kavurduğunuz ıspanakları fırına dayanıklı bir tabağa alıp yayın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu döktükten sonra 2 su bardağı kaşarpeyniri rendesini serpip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.afiyet olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 496.76 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 36.94 g 56%
Katı Yağ 3.44 g 17%
Kolestrol 11.05 mg 4%
Sodyum 270.73 mg 11%
Toplam Karbonhidrat 8.21 g 3%
Diyet Lifi 0.54 mg 2%
Protein 23.19 g 46%
Kalsiyum 647.13 mg 65%
Demir 1.33 mg 7%
Potasyum 672.55 mg 19%
A Vitamini 2258.56 IU 45%
B3 Vitamini 1.58 mg 8%
B6 Vitamini 14.78 mg 739%
B12 Vitamini 1.2 µg 0%
E Vitamini 3.18 mg 11%
K Vitamini 0.17 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.