# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Taze Kaşar | 2 Su Bardağı |
2 | Zeytin Yağı | 1 Yemek Kaşığı |
3 | Tam Buğday Unu | 2 Yemek Kaşığı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
5 | Tereyağ | 50 Gram |
6 | Ispanak | 1 Kilogram |
7 | Sarımsak | 2 Diş |
8 | İnek Sütü | 250 Mililitre |
9 | Kuru Soğan | 1 Adet |
Ispanakların hazırlanması: ıspanağı yıkayıp iri iri doğrayınız. 1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın, 2 diş sarımsak, karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyap ile suyunu çekene kadar kavurun.
beşamel sosun hazırlanması: 250 ml.süt 50 gr.tereyap 2 yemek kaşığı un ile 1 çay kaşığı tuz ile beşamel sosu hazırlayın.
pişirme Kavurduğunuz ıspanakları fırına dayanıklı bir tabağa alıp yayın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu döktükten sonra 2 su bardağı kaşarpeyniri rendesini serpip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.afiyet olsun
Kalori | 496.76 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 36.94 g | 56% |
Katı Yağ | 3.44 g | 17% |
Kolestrol | 11.05 mg | 4% |
Sodyum | 270.73 mg | 11% |
Toplam Karbonhidrat | 8.21 g | 3% |
Diyet Lifi | 0.54 mg | 2% |
Protein | 23.19 g | 46% |
Kalsiyum | 647.13 mg | 65% |
Demir | 1.33 mg | 7% |
Potasyum | 672.55 mg | 19% |
A Vitamini | 2258.56 IU | 45% |
B3 Vitamini | 1.58 mg | 8% |
B6 Vitamini | 14.78 mg | 739% |
B12 Vitamini | 1.2 µg | 0% |
E Vitamini | 3.18 mg | 11% |
K Vitamini | 0.17 µg | 0% |