Batırık - COOK Tüketici Ürünleri

Batırık

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 2254 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 45 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 1 Kahve Fincanı
2 Nane 1 Tutam
3 Kimyon 1 Çay Kaşığı
4 Maydanoz 1 Tutam
5 Pul Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı
6 Limon Suyu 1 Kahve Fincanı
7 Marul 3 Yaprak
8 Su 6 Su Bardağı
9 Nar Ekşisi 1 Adet
10 Köftelik Bulgur 1 Su Bardağı
11 Sivri Biber 2 Adet
12 Domates Salkım 2 Adet
13 Kurutulmuş Domates 1 Adet
14 Beyaz Lahana 1 Adet
15 Taze Soğan 3 Adet
16 Gümüş Soğan 1 Adet
17 Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı
18 Salatalık 2 Adet
19 Tahin 1 Fincan
20 Dolmalık Fıstık 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Tüm sebzelerimizi yıkayıp hazırlıyalım.tahini küçük bür tava da biraz kavuralım.bulguru 1.5çay bardağı sıcak su ile ıslatalım.yerfıstığımızı küçük parçalar haline getirelim.tahin bulgur yerfıstığı ve kimyonuderin karıştırma kabında karıştıralım.Salatalıklar domatesler biber taze soğanlar nane maydanozlar ve marullar ince ince doğranır. Bulgur karışımına kuru soğanı rendeleyin ,salçayı ekleyin. önceden ıslatılmış yumuşamış domatesleri de katabilirsiniz. karışıma nane ve maydanozu da ekleyin. yeşil biber,taze soğan, nane maydanoz domates salatalık zeytinyağını limon suyunu, pul biberini tuzu ilave edin.elinizle çok fazlada ezmeden karıştırın.çukur tabağa aldığınız batığı arzu ederseniz ince kıyılmlş marul ve haşlanmış kıyılmış lahana ilede servis yapabilirsiniz.afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 375.68 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 9.2 g 14%
Katı Yağ 0.07 g 0%
Doymamış Yağ 0.07 g 1%
Kolestrol 0.2 mg 0%
Sodyum 59.61 mg 2%
Toplam Karbonhidrat 50.94 g 17%
Diyet Lifi 9.59 mg 32%
Protein 16.61 g 33%
Kalsiyum 88.61 mg 9%
Demir 2.98 mg 17%
Potasyum 531.16 mg 15%
A Vitamini 3984.12 IU 80%
B3 Vitamini 0.74 mg 4%
B6 Vitamini 6.85 mg 343%
E Vitamini 1.43 mg 5%
K Vitamini 9.75 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.