1
Tüm sebzelerimizi yıkayıp hazırlıyalım.tahini küçük bür tava da biraz kavuralım.bulguru 1.5çay bardağı sıcak su ile ıslatalım.yerfıstığımızı küçük parçalar haline getirelim.tahin bulgur yerfıstığı ve kimyonuderin karıştırma kabında karıştıralım.Salatalıklar domatesler biber taze soğanlar nane maydanozlar ve marullar ince ince doğranır. Bulgur karışımına kuru soğanı rendeleyin ,salçayı ekleyin. önceden ıslatılmış yumuşamış domatesleri de katabilirsiniz. karışıma nane ve maydanozu da ekleyin. yeşil biber,taze soğan, nane maydanoz domates salatalık zeytinyağını limon suyunu, pul biberini tuzu ilave edin.elinizle çok fazlada ezmeden karıştırın.çukur tabağa aldığınız batığı arzu ederseniz ince kıyılmlş marul ve haşlanmış kıyılmış lahana ilede servis yapabilirsiniz.afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
375.68 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
9.2 g |
14% |
Katı Yağ |
0.07 g |
0% |
Doymamış Yağ |
0.07 g |
1% |
Kolestrol |
0.2 mg |
0% |
Sodyum |
59.61 mg |
2% |
Toplam Karbonhidrat |
50.94 g |
17% |
Diyet Lifi |
9.59 mg |
32% |
Protein |
16.61 g |
33% |
Kalsiyum |
88.61 mg |
9% |
Demir |
2.98 mg |
17% |
Potasyum |
531.16 mg |
15% |
A Vitamini |
3984.12 IU |
80% |
B3 Vitamini |
0.74 mg |
4% |
B6 Vitamini |
6.85 mg |
343% |
E Vitamini |
1.43 mg |
5% |
K Vitamini |
9.75 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.