Ballı Tavuk Bagetler - COOK Tüketici Ürünleri

Ballı Tavuk Bagetler

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3544 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Tutam
2 Karabiber 1 Tutam
3 Susam 2 Çorba Kaşığı
4 Su 4 Çorba Kaşığı
5 Sarımsak 3 Diş
6 Tavuk But 12 Adet
7 Çiçek Balı 0.5 Su Bardağı
8 Soya Sos 2 Çorba Kaşığı
9 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
10 Cook Fırın Torbası Küçük Boy 2 Adet
11 Cook Polietilen Streç Film 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Önce sarımsağı dövün, yayvan bir kapta sarımsak, bal, su, soya sosunu karıştırın. Tavuk bagetlerin üzerine bıçakla çizikler atarak hazırladığınız sosa bulayıp üzerine COOK Polietilen strec film kapatın ve buz dolabında 2 saat dinlendirin. Dinlenme sürecinde tavukları birkaç kez çevirip, sosu iyice emmesini sağlayın. Fırın tepsinize Kesilmiş COOK Yağlı pişirme kağıdı serin. Sosta beklettiğiniz tavuk bagetlerini 2 adet COOK fırın torbasına paylaştırın, sostan da bir miktar içine ekleyin,birer tutam tuz ve karabiberi de butların üzerlerine serptikten sonra torbaların ağzını sıkıca kilitleyin. Kürdanla birkaç yerinden delip torbaları önceden 200 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirin. 30 - 40 dakika pisirin. Piştikten sonra torbaların içinde biriken suyunu da butların üzerine sıvayıp, en üstüne biraz susam serperek servis yapın. Afiyet olsun…

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 590.75 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 27.79 g 42%
Sodyum 403.27 mg 17%
Toplam Karbonhidrat 17.51 g 6%
Diyet Lifi 0.1 mg 0%
Protein 65.96 g 132%
Kalsiyum 10.47 mg 1%
Demir 0.37 mg 2%
Potasyum 36.15 mg 1%
A Vitamini 1.96 IU 0%
B6 Vitamini 0.05 mg 3%
E Vitamini 0.29 mg 1%
K Vitamini 0.97 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.