1
Önce sarımsağı dövün, yayvan bir kapta sarımsak, bal, su, soya sosunu karıştırın. Tavuk bagetlerin üzerine bıçakla çizikler atarak hazırladığınız sosa bulayıp üzerine COOK Polietilen strec film kapatın ve buz dolabında 2 saat dinlendirin. Dinlenme sürecinde tavukları birkaç kez çevirip, sosu iyice emmesini sağlayın.
Fırın tepsinize Kesilmiş COOK Yağlı pişirme kağıdı serin. Sosta beklettiğiniz tavuk bagetlerini 2 adet COOK fırın torbasına paylaştırın, sostan da bir miktar içine ekleyin,birer tutam tuz ve karabiberi de butların üzerlerine serptikten sonra torbaların ağzını sıkıca kilitleyin. Kürdanla birkaç yerinden delip torbaları önceden 200 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirin. 30 - 40 dakika pisirin. Piştikten sonra torbaların içinde biriken suyunu da butların üzerine sıvayıp, en üstüne biraz susam serperek servis yapın. Afiyet olsun…
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
590.75 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
27.79 g |
42% |
Sodyum |
403.27 mg |
17% |
Toplam Karbonhidrat |
17.51 g |
6% |
Diyet Lifi |
0.1 mg |
0% |
Protein |
65.96 g |
132% |
Kalsiyum |
10.47 mg |
1% |
Demir |
0.37 mg |
2% |
Potasyum |
36.15 mg |
1% |
A Vitamini |
1.96 IU |
0% |
B6 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
E Vitamini |
0.29 mg |
1% |
K Vitamini |
0.97 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.