Balkabağı Tatlısı - COOK Tüketici Ürünleri

Balkabağı Tatlısı

  • Kaç Kişilik: 7
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Atıştırmalık
  • Kalori: 6134 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 50 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Balkabagi 3 Kilogram
2 Toz Şeker 1 Kilogram
3 Fındık 300 Gram
4 Petitbuerre 1 Paket
5 Krem şanti 1 Paket
6 Yağlı İnek Sütü 1 Su Bardağı

Yapım Aşamaları

1

Balkabağı Tatlısı Balkabağını genişçe bir tencereye dizin ve üzerine toz şeker serpin. Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin ve ezin. İçine fındık tozunu katıp, karıştırın ve bu karışımı üçe ayırın.

2

Orta büyüklükte bir tepsiye önce bir kat balkabağı yayıp, üzerine bir sıra bisküvi dizin. Tekrar balkabağı ve bisküvi dizip, üzerine tekrar balkabağı yayın.

3

Krem şantiyi derin bir kapta soğuk süt ile birlikte çırpın ve tatlının üzerine spatula yardımıyla sürün. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek, servis yapın. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 876.29 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 11.2 g 17%
Katı Yağ 0.43 g 2%
Sodyum 19.72 mg 1%
Toplam Karbonhidrat 182.29 g 61%
Diyet Lifi 2.14 mg 7%
Protein 52.76 g 106%
Kalsiyum 125.72 mg 13%
Demir 3.46 mg 19%
Potasyum 1500.57 mg 43%
A Vitamini 31686 IU 634%
E Vitamini 4.71 mg 16%
K Vitamini 0.05 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.