# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Balkabagi | 3 Kilogram |
2 | Toz Şeker | 1 Kilogram |
3 | Fındık | 300 Gram |
4 | Petitbuerre | 1 Paket |
5 | Krem şanti | 1 Paket |
6 | Yağlı İnek Sütü | 1 Su Bardağı |
Balkabağı Tatlısı Balkabağını genişçe bir tencereye dizin ve üzerine toz şeker serpin. Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin ve ezin. İçine fındık tozunu katıp, karıştırın ve bu karışımı üçe ayırın.
Orta büyüklükte bir tepsiye önce bir kat balkabağı yayıp, üzerine bir sıra bisküvi dizin. Tekrar balkabağı ve bisküvi dizip, üzerine tekrar balkabağı yayın.
Krem şantiyi derin bir kapta soğuk süt ile birlikte çırpın ve tatlının üzerine spatula yardımıyla sürün. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek, servis yapın. Afiyet olsun.
Kalori | 876.29 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 11.2 g | 17% |
Katı Yağ | 0.43 g | 2% |
Sodyum | 19.72 mg | 1% |
Toplam Karbonhidrat | 182.29 g | 61% |
Diyet Lifi | 2.14 mg | 7% |
Protein | 52.76 g | 106% |
Kalsiyum | 125.72 mg | 13% |
Demir | 3.46 mg | 19% |
Potasyum | 1500.57 mg | 43% |
A Vitamini | 31686 IU | 634% |
E Vitamini | 4.71 mg | 16% |
K Vitamini | 0.05 µg | 0% |