# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
2 | Dereotu | 1 Demet |
3 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
4 | Karanfil | 2 Diş |
5 | Su | 1 Su Bardağı |
6 | Soğan | 1 Adet |
7 | Yağlı İnek Sütü | 4 Su Bardağı |
8 | Krema | 4 Çorba Kaşığı |
9 | Balkabagi | 1300 Gram |
10 | Muskat | 1 Çay Bardağı |
Hazırlanışı Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin.
Pişirme Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.
Servis Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmekleri ilave edip hemen servis yapın. Afiyet olsun!
Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.
Kalori | 274.79 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 19.71 g | 30% |
Katı Yağ | 7.96 g | 40% |
Kolestrol | 13.36 mg | 4% |
Sodyum | 368.08 mg | 15% |
Toplam Karbonhidrat | 46.98 g | 16% |
Diyet Lifi | 7.21 mg | 24% |
Protein | 43.29 g | 87% |
Kalsiyum | 405.71 mg | 41% |
Demir | 5.03 mg | 28% |
Potasyum | 1596.65 mg | 46% |
A Vitamini | 25981.72 IU | 520% |
B3 Vitamini | 0.22 mg | 1% |
B6 Vitamini | 2.08 mg | 104% |
E Vitamini | 4 mg | 13% |
K Vitamini | 1.09 µg | 0% |