1
Önce iri dlimlediğiniz balığı yaklaşık 1,5 litre su ve tane karabiberle 40 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız balığın derisini soyup kılçıklarını temizleyin ve küçük küçük parçalara ayırın.
Ayrı bir yerde soğanı ikiye bölün,diğer sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Suyunu süzdüğünüz balık haşlama suyunun içine sebzeleri ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kaynayan sudan soğanı çıkartıp, içine balık parçacıkları ekleyin.
Ayrı bir çukur kapta un, sirke, şeker ve tuzu yarım bardak su ile karıştırıldıktan sonra balık çorbasına ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Maydanoz yaprakları eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun :))
Not: Bu tarifi veren canım arkadaşım Serpil 'e çok teşekkür ederim. Denedim, çok lezzetli oldu, ellerine sağlık....
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
254.76 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
3.45 g |
5% |
Kolestrol |
70.05 mg |
23% |
Sodyum |
425.95 mg |
18% |
Toplam Karbonhidrat |
12.41 g |
4% |
Diyet Lifi |
0.97 mg |
3% |
Protein |
40.61 g |
81% |
Kalsiyum |
20.7 mg |
2% |
Demir |
1 mg |
6% |
Potasyum |
990.5 mg |
28% |
A Vitamini |
6009.39 IU |
120% |
B1 Vitamini |
0.03 mg |
2% |
B2 Vitamini |
0.03 mg |
2% |
B3 Vitamini |
0.66 mg |
3% |
B6 Vitamini |
1.79 mg |
90% |
E Vitamini |
1 mg |
3% |
K Vitamini |
41.79 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.