Bakla Fava - COOK Tüketici Ürünleri

Bakla Fava

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1296 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 0.5 Su Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
3 Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
4 Dereotu 0.5 Demet
5 Su 3 Su Bardağı
6 Soğan 2 Adet
7 Limon 1 Adet
8 Kuru Bakla 2.5 Su Bardağı

Yapım Aşamaları

1

Önce baklayı geceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın ve pişirme tencerenize alın. Kuru soğanı dörde beşe bölerek baklanın üzerine ekleyin. Tuzu ve şekeri ilave ettikten sonra üzerine suyu da koyarak pişmeye bırakın. Ara sıra karıştırın. Baklalar iyice suyunu çekip ezilecek kıvama geldiğinde ocağı kapatıp biraz ılınmasını bekledikten sonra rondodan geçirip pürüzsüz hale getirin. Yayvan bir cam kabı suyla ıslatın ve hazırladığınız favayı içine dökerek buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakın. Servis edeceğiniz zaman favayı kalıptan hızlıca ters çevirerek çıkarın. Arzu ederseniz şekilli metal kalıplarla keserek servis tabağınıza alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip kıyılmış dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun :)) Not: 1 gün önceden pişirip buzdolabında bekletirseniz daha iyi oluyor.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 162.05 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 3.27 g 5%
Kolestrol 0.06 mg 0%
Sodyum 301.66 mg 13%
Toplam Karbonhidrat 7.62 g 3%
Diyet Lifi 1.04 mg 3%
Protein 5.83 g 12%
Kalsiyum 23.81 mg 2%
Demir 0.69 mg 4%
Potasyum 146.93 mg 4%
A Vitamini 696.63 IU 14%
B1 Vitamini 0.03 mg 2%
B2 Vitamini 0.02 mg 1%
B3 Vitamini 0.22 mg 1%
B6 Vitamini 2.01 mg 101%
E Vitamini 0.38 mg 1%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.