Baharatlı Tavuk - COOK Tüketici Ürünleri

Baharatlı Tavuk

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1482 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 250 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yoğurt 2 Çorba Kaşığı
2 Zeytin Yağı 2 Yemek Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Karabiber 1 Tutam
5 Kimyon 1 Tutam
6 Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
7 Biber Çarliston 1 Adet
8 Patates 1 Adet
9 Sarımsak 3 Diş
10 Tavuk Pirzola 4 Adet
11 Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
12 Adaçayı 10 Yaprak
13 Domates Rendesi 1 Adet
14 Cook Fırın Torbası Küçük Boy 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Zeytinyağı ve bahratlar bir kasede iyice harmanlanır. İçerisine sarımsak, 1 kaşık yoğurt, salça ve adaçayı yaprakları eklenerek en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra pişirmeye yakın patatesler ve biberler küp şeklinde doğranır. Tüm malzeme fırın torbasına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Servis tabağını adaçayı yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 370.58 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 20.74 g 31%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Kolestrol 0.71 mg 0%
Sodyum 329.57 mg 14%
Toplam Karbonhidrat 11.24 g 4%
Diyet Lifi 0.16 mg 1%
Protein 37.04 g 74%
Kalsiyum 27.16 mg 3%
Demir 0.77 mg 4%
Potasyum 240.35 mg 7%
A Vitamini 285.97 IU 6%
B1 Vitamini 0.01 mg 1%
B3 Vitamini 0.25 mg 1%
B6 Vitamini 0.18 mg 9%
E Vitamini 1.49 mg 5%
K Vitamini 1.76 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.