# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Somon | 2 Adet |
2 | Zeytin Yağı | 0.5 Su Bardağı |
3 | Defne Yaprağı | 2 Adet |
4 | Biberiye | 3 Dal |
5 | Taze Kekik | 3 Dal |
6 | Feslegen | 3 Dal |
7 | Adaçayı | 3 Dal |
8 | Maydanoz | 3 Dal |
9 | Sarımsak | 1 Tutam |
10 | Limon otu | 2 Dal |
11 | Limon | 3 Adet |
12 | Anason | 6 Adet |
13 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) | 2 Adet |
Baharatlı Somon İlk olarak kesilmiş alüminyum folyoyu tepsiye yerleştirin. Sonra yarım somonları tezgaha koyarak ortalarına derin kesikler atın (zeytinyağı ve baharatı koyabilmemiz için) daha sonra tepsinin tam ortasına yerleştirin.
Bahatlardan defne yaprağını, maydanozu, kekiği ve biberiyeyi doğrayıp eşit şekilde üzerine yaydıktan sonra birazda tuz serpiştirin ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp onları da üzerine ilave edin.
Daha sonra ada çayını doğrayıp üzerine koyun, anasonları ekleyin ve limon çubuklarını ortadan bölerek ilave edin (limon çubuğu bulamıyorsanız limon kabuğu kullanabilirsiniz).
Daha sonra karabiberi serpiştirin ve son olarak zeytinyağının yarısını somonun üzerinde gezdirin.
Fırınınızın derecesini 180’e alıp ısınmaya bırakın. Tavanızı altı yanan ocağa koyun, kalan zeytinyağını ekleyin ve limon dilimlerini kızartıp somonun üzerine koyun, limon kokusu ve tadı için de tavadaki zeytinyağından somonun üzerine biraz ilave edebilirsiniz.
İşlemleri tamamladıktan sonra diğer alüminyum folyoyu somonun üzerine kapatın ve etraflarını zarf gibi kapattıktan sonra önceden ısıtılmış fırınınıza verip 25 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra bıçak yardımıyla folyoyu kaldırın ve servis tabağına alın. Sunuma hazır, afiyet olsun.
Kalori | 1252.91 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 67.34 g | 102% |
Sodyum | 39.06 mg | 2% |
Toplam Karbonhidrat | 151.08 g | 50% |
Diyet Lifi | 28.39 mg | 95% |
Protein | 65.04 g | 130% |
Kalsiyum | 12.14 mg | 1% |
Demir | 70.11 mg | 390% |
Potasyum | 2718.67 mg | 78% |
A Vitamini | 714.24 IU | 14% |
B6 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
E Vitamini | 3.6 mg | 12% |
K Vitamini | 26.12 µg | 0% |