Baharatlı Pirzola - COOK Tüketici Ürünleri

Baharatlı Pirzola

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1229 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1 Yemek Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Kekik 1 Yemek Kaşığı
4 Karabiber 1 Tutam
5 Maydanoz 2 Dal
6 Beyaz Şarap 0.5 Çay Bardağı
7 Sarımsak 4 Diş
8 Soğan 1 Adet
9 Kuzu Pirzola 750 Gram

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Pişirme kabınızın içine yemeklik doğradığınız soğanları serin. Üzerlerine pirzolaları yerleştirin. İnce kıydığınız sarımsakları serpin . Her bir parçanın üzerine gelecek şekilde önce zeytinyağını sonra şarabı gezdirerek ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve ince doğradığınız maydonozları serpin.

2

Pişirme: Pişirme kabınızın kenarından yarım su bardağı su koyun. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Kaşık ile tencerenin dibindeki suyundan alıp etlerin üzerinden arada sırada geçirerek, 30 dakika suyunu çekip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 307.31 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 11.04 g 17%
Katı Yağ 0.08 g 0%
Kolestrol 124.56 mg 42%
Sodyum 444.3 mg 19%
Toplam Karbonhidrat 4.74 g 2%
Diyet Lifi 0.16 mg 1%
Protein 40.48 g 81%
Kalsiyum 65.7 mg 7%
Demir 6.72 mg 37%
Potasyum 144.93 mg 4%
A Vitamini 463.6 IU 9%
B3 Vitamini 0.22 mg 1%
B6 Vitamini 2.1 mg 105%
E Vitamini 0.95 mg 3%
K Vitamini 18.08 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.