# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Yemek Kaşığı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Kekik | 1 Yemek Kaşığı |
4 | Karabiber | 1 Tutam |
5 | Maydanoz | 2 Dal |
6 | Beyaz Şarap | 0.5 Çay Bardağı |
7 | Sarımsak | 4 Diş |
8 | Soğan | 1 Adet |
9 | Kuzu Pirzola | 750 Gram |
Hazırlama: Pişirme kabınızın içine yemeklik doğradığınız soğanları serin. Üzerlerine pirzolaları yerleştirin. İnce kıydığınız sarımsakları serpin . Her bir parçanın üzerine gelecek şekilde önce zeytinyağını sonra şarabı gezdirerek ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve ince doğradığınız maydonozları serpin.
Pişirme: Pişirme kabınızın kenarından yarım su bardağı su koyun. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Kaşık ile tencerenin dibindeki suyundan alıp etlerin üzerinden arada sırada geçirerek, 30 dakika suyunu çekip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Kalori | 307.31 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 11.04 g | 17% |
Katı Yağ | 0.08 g | 0% |
Kolestrol | 124.56 mg | 42% |
Sodyum | 444.3 mg | 19% |
Toplam Karbonhidrat | 4.74 g | 2% |
Diyet Lifi | 0.16 mg | 1% |
Protein | 40.48 g | 81% |
Kalsiyum | 65.7 mg | 7% |
Demir | 6.72 mg | 37% |
Potasyum | 144.93 mg | 4% |
A Vitamini | 463.6 IU | 9% |
B3 Vitamini | 0.22 mg | 1% |
B6 Vitamini | 2.1 mg | 105% |
E Vitamini | 0.95 mg | 3% |
K Vitamini | 18.08 µg | 0% |