
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Domates | 400 Gram |
| 2 | Zeytin Yağı | 1 Çorba Kaşığı |
| 3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
| 4 | Galeta Unu | 1 Su Bardağı |
| 5 | Karabiber | 1 Tutam |
| 6 | Kimyon | 1 Tutam |
| 7 | Maydanoz | 5 Dal |
| 8 | Bayat Ekmek | 2 Dilim |
| 9 | Badem | 100 Gram |
| 10 | Soğan | 1 Adet |
| 11 | Yumurta | 2 Adet |
| 12 | Tavuk Kıyma | 0.5 Kilogram |
| 13 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlama: Tavuk kıymasını geniş bir kaba alın. Ekmek dilimlerini ıslatıp sıktıktan sonra tavuğa ilave edin. Üzerine rendelenmiş soğan 1 adet çırpılmış yumurta, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Çok ince olmayacak şekilde robotta çekin.
Hazırlama(devam): Hazırladığınız tavuklu harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. Önce, 1 adet çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa, en son kabuksuz kıyılmış bademe bulayın. Köfteleri COOK Yağlı pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın. Kiraz domateslerin saplarını koparmadan 2 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin ve tavuk köftesi eşliğinde servis yapın.
| Kalori | 624.83 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 16.25 g | 25% |
| Katı Yağ | 0.76 g | 4% |
| Kolestrol | 80.26 mg | 27% |
| Sodyum | 577.51 mg | 24% |
| Toplam Karbonhidrat | 48.56 g | 16% |
| Diyet Lifi | 2.29 mg | 8% |
| Protein | 48.1 g | 96% |
| Kalsiyum | 106.27 mg | 11% |
| Demir | 2.94 mg | 16% |
| Potasyum | 903.1 mg | 26% |
| A Vitamini | 1431.83 IU | 29% |
| B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
| B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
| B3 Vitamini | 0.32 mg | 2% |
| B6 Vitamini | 3.04 mg | 152% |
| B12 Vitamini | 0.25 µg | 0% |
| D Vitamini | 0.08 IU | 0% |
| E Vitamini | 1.96 mg | 7% |
| K Vitamini | 42.77 µg | 0% |