Bademli Tavuk Köftesi - COOK Tüketici Ürünleri

Bademli Tavuk Köftesi

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2499 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 400 Gram
2 Zeytin Yağı 1 Çorba Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Galeta Unu 1 Su Bardağı
5 Karabiber 1 Tutam
6 Kimyon 1 Tutam
7 Maydanoz 5 Dal
8 Bayat Ekmek 2 Dilim
9 Badem 100 Gram
10 Soğan 1 Adet
11 Yumurta 2 Adet
12 Tavuk Kıyma 0.5 Kilogram
13 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Tavuk kıymasını geniş bir kaba alın. Ekmek dilimlerini ıslatıp sıktıktan sonra tavuğa ilave edin. Üzerine rendelenmiş soğan 1 adet çırpılmış yumurta, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Çok ince olmayacak şekilde robotta çekin.

2

Hazırlama(devam): Hazırladığınız tavuklu harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. Önce, 1 adet çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa, en son kabuksuz kıyılmış bademe bulayın. Köfteleri COOK Yağlı pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine dizin.

3

Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın. Kiraz domateslerin saplarını koparmadan 2 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin ve tavuk köftesi eşliğinde servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 624.83 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 16.25 g 25%
Katı Yağ 0.76 g 4%
Kolestrol 80.26 mg 27%
Sodyum 577.51 mg 24%
Toplam Karbonhidrat 48.56 g 16%
Diyet Lifi 2.29 mg 8%
Protein 48.1 g 96%
Kalsiyum 106.27 mg 11%
Demir 2.94 mg 16%
Potasyum 903.1 mg 26%
A Vitamini 1431.83 IU 29%
B1 Vitamini 0.04 mg 3%
B2 Vitamini 0.04 mg 2%
B3 Vitamini 0.32 mg 2%
B6 Vitamini 3.04 mg 152%
B12 Vitamini 0.25 µg 0%
D Vitamini 0.08 IU 0%
E Vitamini 1.96 mg 7%
K Vitamini 42.77 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.