# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 400 Gram |
2 | Zeytin Yağı | 1 Çorba Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Galeta Unu | 1 Su Bardağı |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Kimyon | 1 Tutam |
7 | Maydanoz | 5 Dal |
8 | Bayat Ekmek | 2 Dilim |
9 | Badem | 100 Gram |
10 | Soğan | 1 Adet |
11 | Yumurta | 2 Adet |
12 | Tavuk Kıyma | 0.5 Kilogram |
13 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlama: Tavuk kıymasını geniş bir kaba alın. Ekmek dilimlerini ıslatıp sıktıktan sonra tavuğa ilave edin. Üzerine rendelenmiş soğan 1 adet çırpılmış yumurta, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Çok ince olmayacak şekilde robotta çekin.
Hazırlama(devam): Hazırladığınız tavuklu harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. Önce, 1 adet çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa, en son kabuksuz kıyılmış bademe bulayın. Köfteleri COOK Yağlı pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın. Kiraz domateslerin saplarını koparmadan 2 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin ve tavuk köftesi eşliğinde servis yapın.
Kalori | 624.83 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 16.25 g | 25% |
Katı Yağ | 0.76 g | 4% |
Kolestrol | 80.26 mg | 27% |
Sodyum | 577.51 mg | 24% |
Toplam Karbonhidrat | 48.56 g | 16% |
Diyet Lifi | 2.29 mg | 8% |
Protein | 48.1 g | 96% |
Kalsiyum | 106.27 mg | 11% |
Demir | 2.94 mg | 16% |
Potasyum | 903.1 mg | 26% |
A Vitamini | 1431.83 IU | 29% |
B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.32 mg | 2% |
B6 Vitamini | 3.04 mg | 152% |
B12 Vitamini | 0.25 µg | 0% |
D Vitamini | 0.08 IU | 0% |
E Vitamini | 1.96 mg | 7% |
K Vitamini | 42.77 µg | 0% |