Bademli Dana Bonfile - COOK Tüketici Ürünleri

Bademli Dana Bonfile

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3098 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 60 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Tutam
2 Karabiber 1 Tutam
3 Dana Bonfile 500 Gram
4 Badem 1 Çay Bardağı
5 Ispanak 250 Gram
6 Sarımsak 3 Adet
7 Arpacık Soğan 5 Adet
8 Margarin 3 Çorba Kaşığı
9 Et Suyu 1 Su Bardağı
10 Pastörize Süt 1 Çay Bardağı

Yapım Aşamaları

1

Arpacık soğanları ve sarımsaklar soyulup yıkanır.küçük bür tavada 2 kaşık margarin orta derece deki ateşte ısıtılır.yağ kızınca bademler ilave edilir.sık sık karıştırılır. altın rengini alıncaya kadar pişirilir.diger taraftan kızgın yağda her tarafı pembeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirilen bonfile bütün olarak fırın tepsisine alınır.tuzlanıp,karabiberlenir.180 derece ısıtılmış fırına konulur.Bu arada soğanlar tavada sote edilir.soğanlar pembeleştikten sonra et suyu ilave edilir.ıspanak ta içine konur.süt eklenir.bir süre kaynadıktan sonra tava ateşten alınır.tuz ve biberi ilave edildikten sonra,püre haline getirilir.et fırından alınıp dilimlenir.ıspanaklı püre ve kızarmış badem le servis yapılır.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 516.39 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 27.08 g 41%
Katı Yağ 1.32 g 7%
Doymamış Yağ 0.75 g 8%
Kolestrol 54.25 mg 18%
Sodyum 332.34 mg 14%
Toplam Karbonhidrat 45.6 g 15%
Diyet Lifi 3.73 mg 12%
Protein 26.35 g 53%
Kalsiyum 224.39 mg 22%
Demir 3.59 mg 20%
Potasyum 735.99 mg 21%
A Vitamini 1821.42 IU 36%
B1 Vitamini 0.21 mg 14%
B2 Vitamini 0.83 mg 49%
B3 Vitamini 0.29 mg 1%
B6 Vitamini 3.73 mg 187%
E Vitamini 1.01 mg 3%
K Vitamini 1.97 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.