1
Arpacık soğanları ve sarımsaklar soyulup yıkanır.küçük bür tavada 2 kaşık margarin orta derece deki ateşte ısıtılır.yağ kızınca bademler ilave edilir.sık sık karıştırılır. altın rengini alıncaya kadar pişirilir.diger taraftan kızgın yağda her tarafı pembeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirilen bonfile bütün olarak fırın tepsisine alınır.tuzlanıp,karabiberlenir.180 derece ısıtılmış fırına konulur.Bu arada soğanlar tavada sote edilir.soğanlar pembeleştikten sonra et suyu ilave edilir.ıspanak ta içine konur.süt eklenir.bir süre kaynadıktan sonra tava ateşten alınır.tuz ve biberi ilave edildikten sonra,püre haline getirilir.et fırından alınıp dilimlenir.ıspanaklı püre ve kızarmış badem le servis yapılır.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
516.39 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
27.08 g |
41% |
Katı Yağ |
1.32 g |
7% |
Doymamış Yağ |
0.75 g |
8% |
Kolestrol |
54.25 mg |
18% |
Sodyum |
332.34 mg |
14% |
Toplam Karbonhidrat |
45.6 g |
15% |
Diyet Lifi |
3.73 mg |
12% |
Protein |
26.35 g |
53% |
Kalsiyum |
224.39 mg |
22% |
Demir |
3.59 mg |
20% |
Potasyum |
735.99 mg |
21% |
A Vitamini |
1821.42 IU |
36% |
B1 Vitamini |
0.21 mg |
14% |
B2 Vitamini |
0.83 mg |
49% |
B3 Vitamini |
0.29 mg |
1% |
B6 Vitamini |
3.73 mg |
187% |
E Vitamini |
1.01 mg |
3% |
K Vitamini |
1.97 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.