Bademli Brüksel Lahanası - COOK Tüketici Ürünleri

Bademli Brüksel Lahanası

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1581 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 4 Yemek Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Badem 150 Gram
5 Sarımsak 3 Diş
6 Limon 1 Adet
7 Kuru Üzüm 2 Yemek Kaşığı
8 Brüksel Lahanası 600 Gram

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Fırını 200 dereceye ayarlayın. Lahanaları yıkayıp dış kabuklarını temizleyin ve ortadan ikiye kesin. Sarımsağı küp doğrayıp geniş bir fırın kabının içerisine alın. Bademlerin kabuklarını soyun (soyulmuş badem de kullanabilirsiniz). 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu hazırlayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber, kuru üzüm, badem, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve lahanaları kabınızın fırın kabının içine ekleyip iyice karıştırın.

2

Pişirme: Kabı fırına yerleştirip 30 dakika ya da lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine kalan limon rendesini serpiştirip servise sunun. Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 263.59 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 15.1 g 23%
Katı Yağ 0.75 g 4%
Sodyum 241.26 mg 10%
Toplam Karbonhidrat 23.09 g 8%
Diyet Lifi 2.22 mg 7%
Protein 10.31 g 21%
Kalsiyum 127.87 mg 13%
Demir 3.02 mg 17%
Potasyum 409.48 mg 12%
A Vitamini 756.13 IU 15%
B6 Vitamini 0.24 mg 12%
E Vitamini 1.86 mg 6%
K Vitamini 1.55 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.