Babagannuş - COOK Tüketici Ürünleri

Babagannuş

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 580 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 10 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Patlıcan 4 Adet
2 Süzme Yoğurt 1 Su Bardağı
3 Zeytin Yağı 1 Çorba Kaşığı
4 Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
5 Limon Suyu 1 Çay Bardağı
6 Sarımsak 4 Diş
7 Tahin 3 Çorba Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı Patlıcanları közleyip doğrayın. (Kolaylık yönünden közleme işleminizi COOK ile Patlıcan Közleme tarifimizdeki gibi yapabilirsiniz.)

2

Hazırlanışı (devam) Diğer tarafta tahin, süzme yoğurt ve limon suyunu karıştırın.

3

Hazırlanışı (devam) Sarımsakları da doğrayıp ekleyin. Bu sosla patlıcanları karıştırın.

4

Hazırlanışı (devam) Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın.

5

Servis ve Bilgi Yoğun bir tahin lezzeti olan bu salata yaz mevisiminde güzel bir aperatif şeklinde servis edilebilir.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 145.22 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 10.63 g 16%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Sodyum 4.93 mg 0%
Toplam Karbonhidrat 14.7 g 5%
Diyet Lifi 1.38 mg 5%
Protein 5.14 g 10%
Kalsiyum 113.35 mg 11%
Demir 0.75 mg 4%
Potasyum 339.26 mg 10%
A Vitamini 38.1 IU 1%
B1 Vitamini 0.06 mg 4%
B2 Vitamini 0.05 mg 3%
B3 Vitamini 0.06 mg 0%
B6 Vitamini 0.18 mg 9%
E Vitamini 1.87 mg 6%
K Vitamini 0.26 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.