Ayva Tatlısı - COOK Tüketici Ürünleri

Ayva Tatlısı

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 3386 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 1 Yemek Kaşığı
2 Toz Şeker 2.5 Su Bardağı
3 Su 2 Su Bardağı
4 Ayva 3 Adet
5 Yağlı İnek Sütü 1 Litre
6 Yumurta 3 Adet
7 Vanilya 1 Paket

Yapım Aşamaları

1

3 adet ayvayı rendeleyin, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ile tencereye koyup, yumuşayana dek pişirin. Isıya dayanaklı bir kaba döşeyin. Soğuması için bekletin. Tencerede 1lt süt, 3 kaşık un, 1su bardağı şeker, 3 yumurta sarısı3 1 paket vanilyayı mikserle çırpın, ardından orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Sıcak muhallebinizi, soğumuş ayva rendesinin üzerine dökün. 3 yumurtanın akını, 1/2 su bardağı şekerle çırpın, muhallebinin üzerine dökün, 200 derecede üzeri kızarana dek fırında pişirin. Soğuduktan sonra Cook Streç Film ile üzerini kapatıp, buzdolabında 24 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Fotografını güzel çekememiş olsam da, lezzetine kefilim. Afiyet olsun!

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 423.36 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 4.73 g 7%
Sodyum 141.75 mg 6%
Toplam Karbonhidrat 75.65 g 25%
Protein 10.45 g 21%
Kalsiyum 155.72 mg 16%
Demir 0.18 mg 1%
Potasyum 267.34 mg 8%
A Vitamini 157.5 IU 3%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.